Ontdek Westfriesland op de fiets

Gelegen aan het IJsselmeer en omringd door de Westfriese Omringdijk.

Medemblik

De historische stad Medemblik is de oudste stad van West-Friesland. De stadsrechten heeft de stad te danken aan graaf Floris V sinds 1289. Hij liet in diezelfde tijd een dwangburcht bouwen, die nu bekend staat als Kasteel Radboud.

Medemblik bezit veel historische bezienswaardigheden en musea, die ook leuk zijn om te bezoeken met kinderen. Voorbeelden: Kasteel Radboud, Het bakkerijmuseum "De oude Bakkerij", De korenmolen "De Herder", Het Nederlands Stoommachinemuseum en nog veel meer. 

Hoorn

Deze oude Historische stad heeft een verleden met het machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie. Dat geeft deze stad een bijzondere sfeer. 

Een museum pikken, dat is mogelijk met de drie musea, die Hoorn rijk is.

Het Westfries Museum laat het verre verleden van de stad zien, terwijl het Museum van de Twinstigste Eeuw een fest van herkenning is voor de oudere jongeren onder ons. Met de Stoomtram Hoorn-Medemblik reist u terug in de tijd.

Enkhuizen

De geschiedenis van de Verenigde Oostindische Compagnie, kortweg VOC, is in Enkhuizen nog duidelijk zichtbaar. Door de gunstige liging aan het IJsselmeer (voorheen Zuiderzee) was het aantrekkelijk om hier een "Kamer van de VOC" te vestigen. De Drommedaris, de verdedigingstoren aan de haven, en het centrum met de historische panden herinneren nog aan deze welvarende tijd.

Hier vindt u ook het Enkuizer Almanakmuseum gelegen aan de voet van de Drommedaris of u gaat terug in de tijd in het Zuiderzeemuseum en zie, hoor, voel, proef en ruik het dagelijks leven rond de Zuiderzee, voordat de Afsluitdijk in 1932 kwam.

Het IJsselmeer

Het IJsselmeer is ontstaan door de aanleg van de Afsluitdijk, die gereed kwam in 1932. Voorheen was dit de Zuiderzee. Voor de echte fietsliefhebber een echte uitdaging om te fietsen. De route staat ook wel bekend als de Zuiderzee fietsroute. U fiets langs de mooiste historische visserdorpjes, unieke natuurgebieden en weidse polderlandschappen.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?

Neem gerust eens contact met ons op, wij staan u graag te woord!