Lakkie Tweewielers

Lakkie Tweewielers is een Westfries familiebedrijf gespecialiseerd in fietsverkoop, fietsreparatie en fietsverhuur. Al tientallen jaren is Lakkie Tweewielers een begrip in de regio vanwege het uitgebreide assortiment, vakmanschap en de uitstekende service.

Wij zijn officieel dealer van diverse A-merken zoals: Batavus, Sparta, BSP, Cortina, Multicycle, Qwic, Alpina en Loekie.

Lakkie al 50 jaar een begrip in West-Friesland

Al in de jaren '60 van de vorige eeuw is Ton Lakeman Sr. (Lakkie) begonnen met het repareren van fietsen. In de oude bollenschuur van vader Lakeman werden de eerste reparaties uitgevoerd. Het is hier, op Onderdijk 219, waar het bedrijf zijn oorsprong vindt en zal uitgroeien tot een begrip in heel West-Friesland.

De eerste reparaties werden uitgevoerd voor familie en bekenden op het dorp. Al snel was er een vaste klantenkring die door Ton Sr. de fietsen lieten repareren. Toen in de jaren '70 de campings Vislust de Groote Vliet hun deuren openden, nam het toerisme in Onderdijk ook enorm toe. Hier speelde Lakkie op in met het verhuren van fietsen. Tot op de dag van vandaag is de fietsverhuur een belangrijk onderdeel van Lakkie.

Niet veel later wilden de mensen die hun fiets lieten repareren bij Lakkie ook graag hun nieuwe fiets kopen bij Lakkie, want een goede band met de klanten was én is altijd erg belangrijk geweest. Zo kwam het dat ook de fietsenverkoop werd gestart, in de bollenschuur die inmiddels was uitgegroeid tot een kleine werkruimte met showroom. In al die jaren is service één van de uitgangspunten geweest, getuige onder meer de fietsbezorging aan huis.

Van dorp naar regio

Toen na de eeuwwisseling de groei binnen het bedrijf zo was toegenomen, is er besloten om de inmiddels te kleine winkel, te verruilen voor een grotere showroom en werkplaats op de Nes 162a. Want Lakkie was niet alleen meer bekend in Onderdijk, maar ook vanuit Medemblik, Wervershoof en andere omliggende dorpen wisten veel mensen Lakkie inmiddels te vinden. De opening van de nieuwe winkel kwam er in 2010. Een grote showroom een ruime werkplaats en dus nieuwe mogelijkheden.

Toen niet veel later ook Ton Lakeman Jr. en Peter Baken hun internetwinkel Fietsenstunt.nl samenvoegden met Lakkie, was een nieuwe, bloeiende samenwerking geboren. Dit resulteerde in 2014 met de opening van een tweede winkel in Wieringerwerf. Ook daar is een prachtige showroom en werkplaats gerealiseerd.

Van de kleine fietsenmaker op het dorp was Lakkie inmiddels een regionale fietsenmaker en de komst van de webwinkel zou voor nog veel meer veranderingen en uitdagingen gaan zorgen. Maar nog altijd staat Lakkie bekend om zijn klantvriendelijkheid, goede service en aandacht voor de klant. Nog dagelijks komen de klanten langs voor een reparatie en wordt geprobeerd hen direct te helpen.

 

Lakkie & Fietsenstunt een familiebedrijf met liefde voor de fiets

De nieuwe samenwerking, de nieuwe generatie en de technologische ontwikkelingen stelde Lakkie voor de keuze; groeien of blijven zoals het is. Er is gekozen voor groei en uitdaging met nog altijd service en aandacht als één van de pijlers van het bedrijf. Met de komst van internetwinkel Fietsenstunt.nl, was het bereik niet langer regionaal, maar nationaal en soms zelfs internationaal.

Want vandaag de dag weten klanten uit het hele land Fietsenstunt en ook Lakkie te vinden. Regelmatig komen er klanten uit Groningen of Utrecht naar de winkel om nieuwe fietsen te kopen, een gezellig dagje uit. Ook zij ervaren nu de aandacht en liefde die Lakkie en Fietsenstunt al jaren kenmerken. Want één ding is zeker, het dna van fietsen stroomt door het bloed van de Lakkies.

Wij van Lakkie hopen dan ook dat we nog vele jaren onze klanten mogen helpen bij hun keuze voor een nieuwe fiets of het repareren en onderhouden van deze fiets. Want fietsen is gezond, voor lichaam en geest!

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?

Neem gerust eens contact met ons op, wij staan u graag te woord!